Usenet handleidingen

Handleidingen voor de usenet beginner

Speciaal voor de usenet beginners hebben we een aantal handleidingen geschreven om je op weg te helpen. Hieronder tref je een aantal handleidingen aan van verschillende download programma's. Ook leggen we uit hoe je o.a. NZB bestanden kunt zoeken met Binsearch.info en NZBindex.nl.

Spotnet logo

Handleiding Spotnet

Spotnet kun je vergelijken met het inmiddels opgeheven programma FTD. Spotnet bevat alle spots die FTD voorheen ook had. Het verschil tussen Spotnet en FTD is dat je binnen Spotnet NZB bestanden kunt zoeken en direct kan beginnen met downloaden.

Grabit logo

Handleiding Grabit

Grabit is net zoals Spotnet en Alt.Binz een handig programma om te downloaden via usenet. Grabit heeft als voordeel dat het veel schuifruimte bespaard omdat het geen gebruik maakt van headers.

Alt.Binz logo

Handleiding Alt.Binz

Met Alt.Binz kun je bestanden op usenet downloaden. Naast Alt.Binz zijn er nog vele andere soorten usenet download programma's zoals Spotnet, SabNZB, Grabit en nog vele anderen.

Alt.Binz logo

Handleiding Binsearch.info

Zoeken met binsearch.info is heel eenvoudig. In een aantal stappen heb je een bestand gevonden en kun je aan de slag met downloaden.Usenet begrippen

Als je gebruik gaat maken van usenet zijn er een aantal begrippen die handig zijn om te weten. Het is raadzaam om deze begrippen door te nemen voordat je een usenet abonnement neemt.

Retentie

Retentie geeft aan hoeveel dagen een download (NZB bestand) beschikbaar is.

SSL

Hiermee heeft u de mogelijkheid om uw bestanden beveiligd naar uw computer te laten verzenden. Zo kan niemand zien wat u voor bestanden download.

Spotnet

Een software programma om spots in te bekijken.

Spot

Een spot is een download die in Spotnet vermeld is.

Newsreader

De newsreader is het programma waarmee je kunt downloaden. Bekende newsreader programma's zijn Spotnet, Alt.Binz en Grabit.

MBIT

Dit is de download snelheid die je kunt behalen met je usenet pakket. 20MBIT staat gelijk aan 2,5MB per seconden downloaden. Een liedje zou dus binnen enkele seconden gedownload zijn.

NZB bestanden

Een NZB bestand is een bestand dat een usenet programma (ook wel reader genoemd) vertelt waar de bestanden gelokaliseerd zijn. Dit bestand is vrij klein en enkel een verwijzing naar het originele bestand. Je kunt het zien als een link.

Voordelen 123usenet

Usenet bestellen ยป